fbpx

Зошто бремените жени имаат зголемена желба за спиење и се чувствуваат изморени?

Понискиот крвен притисок, кој е нормален во бременоста, пониските нивоа на шеќер во крвта, хормоналните промени, кои се должат на успивачкиот ефект на прогестеронот, и  анемијата која се јавува во бременоста заедно придонесуваат за замор.