fbpx

Се ближи денот кога ќе го дознаете полот на вашето бебе. Ваквата вест е подеднакво изненадувачка како за мајката така и за таткото... Во меѓувреме, вашето бебе станува сé поголемо. Масното ткиво почнува да се развива под кожата на бебето. Тоа ќе обезбедува енергија и ќе помага бебето да одржува топлина по породувањето. Сега вашето бебе има околу 140 грама, а вие имате зголемено просечно 3,2кг од почетокот на бременоста.

Вашето бебе е со големина на кромид

Бебе во 17. Недела

`Рскавиците преминуваат во коски

Почнува да се создава масното ткиво

Папочната врвца се задебелува и станува поцврста

Симптоми што најчесто се присутни оваа недела

Зголемен вагинален исцедок

Зголемено потење, зголемено лачење плунка како резултат на зголемениот и забрзан проток на крв во телото.

Осетливи и зголемени гради – Како што растат, се истегнува кожата на градите.

Зголемување на тежина.

Советуваме

Дознајте кои се  задолжителни прегледи во бременоста

Очекувајте, наскоро ќе го почувствувате движењето на бебето