fbpx

Говор: Се фокусира на зборови и предмети кои се централни во неговиот живот.

Фини движења: Гледа нови предмети и места. Реди три или четири коцки една врз друга. Се обидува да ја прескокне оградата од креветчето. Ги соблекува чорапите и чевлите. Мие заби. Мие раце со помош на родителите.

Груби движења: Активно е цел ден, оди, трча, се качува.

Хранење: Дува во храната кога е жешка. Пие 400-800 г. млеко, што би требало да ги задоволи дневните потреби за калциум и растење на коските.

 Спиење: Спие добро, но сè уште понекогаш може да има „лоша ноќ“.