fbpx

21.месец

Свест: Подобрувањето на меморијата му дозволува на детето да ја направи вистинската асоцијација.

Совет: Објаснете ја сигурноста со едноставни термини, зборот „ЖЕШКО“ ќе биде појасен ако му го допрете рачето до радијатор (се разбира, не и врел).

Фини движења: Сака да црта и бои со големи моливи. Набљудува мали предмети.

Груби движења: Гледа надолу за да ги избегне пречките кога оди. Се качува со двете нозе на една скала.

Облекување: Може да облекува делови од облеката кои се едноставни за облекување.

Спиење: Се намалува должината на попладневниот сон – тој се претвора во попладневен одмор. Сака да го одложи одењето на спиење со гушкање.