fbpx

Одбројувањето започна

Плацентата продолжува да доставува до вашето бебе хранливи материи исто така и антитела, кои ќе помогнат во борба со инфекциите по породувањето. Ако го доите вашето бебе, тоа преку вашето млеко постојано ќе добива дополнителни дози ваши антитела, кои се од огромно значење за имунитетот и одбраната од микроорганизми, во најосетливиот период кога неговиот имунитет сеуште не е формиран.

Со цел да бидете подготвени за најубавиот чин на исхрана - доењето, прочитајте неколку Совети за полесно доење На располагање ви е и брошурата успешно доење.

 

Вашето бебе е со големина на лубеница

Просечната должина на бебето е околу 50.5 см, а просечната тежина околу 3300 грама.

Советуваме

Разгледајте ја рубриката бебе. Тука може да прочитате се околу грижата за вашето бебе.